18 Ağustos 2014 Pazartesi

YÖNETİM İNOVASYONLARI

Yöneticiler günümüzün inovasyon baskısı ve iş gücünün değişen doğası karşısında şirketime rekabet avantajı kazandıracak yeni bir fikir,yeni bir model varmı dır sualininin cevabını aramalılar ve ona göre strateji geliştirmelilerdir.
Geçmişte öyle fikirler ortaya çıkmıştır ki altı sigma,yalın yönetim gibi bazı şirketlerin performansını  pozitif olarak olağan üstü etkilemiştir. 
Bir fikir her şirket için doğru olmayabilir örneğin GE nin "Notla ve Şutla" tarzı bir çok şirket tarafından taklit edilmiş ancak iç rekabet kültürü gelişmemiş organizasyonlarda başarısız olmuştur Microsoft bunlardan biridir şirket çalışanları kendi aralarında yoğun bir rekabete girerken diğer şirketlerle rekabet odağını ihmal etmişlerdir.
"Notla ve Şutla" çalışan performansının ölçüldüğü başarının terfi ve parasal olarak ödüllendirildiği başarısızlığın işe son verme veya yoğun bir eğitim sürecinin başlatıldığı bir sistemler bütünüdür.
Google'ın çalışanların zamanının %20 sini inovasyona harcamalarına izin veren politikası ve üst yönetimin hararetli desteği
bir çok yeniliği beraberinde getirmiştir ve Google bugün 144 milyar dolarla dünyanın en değerli şirketir.

Sevgili Patron

Kurum içi kültürün değişimlere açıksa " Gözle ve Uygula" yöntemi ile birçok fikri ithal edebilirsin ancak önemli olan o fikri oluşturan temeldir ve bunu çok iyi anlamak gerekir yoksa sonuç hüsran olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder