23 Ağustos 2014 Cumartesi

NASIL BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR

Teknoloji ve inovasyonlar oyunun kurallarını hızla değiştiriyor doğal olarak endüstriler de meslekler de bu değişimden hızla etkileniyor klavye çıktı çıkalı daktilo üreticileri piyasada yoklar,fotoğraf makinası deyince bir çırpıda saydığımız markalar artık yok,ya piyasadan çekildiler yada sony gibi mutasyona uğradılar.

"Mobil internet" "Bilgiye dayalı işlerin otomasyonu" "Bulut teknolojileri" "Büyük veri" "Nesnelerin iletişimi" "Artırılmış gerçeklik" "vb. yeni oyun kurallarının temel belirleyicileri,dilimizde güzel bir deyiş vardır "ya uyarsın yada bu diyardan gidersin" işte yaşamın her noktasında bizleri bekleyen gelecek bu.

Bu arada "veri mühendisliği" konusunda yüksek lisans programı açan Sabancı Üniversitesi akademik ve idari kadrosunu kutlar yerli otomobil üretimi için baba yiğit arayan hükümet yetkililerine dünyayı daha yakından takip etmelerini tavsiye ederim.

Bugün ABD de üzerinde mikro kamera,mikrofon,hoparlör bulunan ve bir akıllı telefonla etkileşime giren sosyal medya faaliyetlerinizi gerçekleştirdiğinizde ışıldayan programlanabilir T-Shirt,fotoğraf ve videoa çeken ve bunu paylaşabilen gözlük vb. ürünlerden birini kullanan sayısı 8 milyon 2018 de beklenen 177 milyon.Mega proje safsatası ile toplumu meşgul edenlere ve 2023 vizyon belgesi ile gelecek trendlerini ıskalamış siyasilere duyurulur.

   Sevgili Patron
Daktilo üreticilerini aklından hiç çıkartma.!!!!!
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder