12 Ekim 2013 Cumartesi

HIZLA KÜÇÜLEN HOLDİNGLERE BİR TAVSİYE-2

Hızla küçülmekte olan Holdinglerin hissedar ve hissedar olmayan yöneticilerine tavsiyem Mark Sanborn'un Amerika Birleşik Devletlerin de kısa zamanda en çok satan kitaplar arasında yerini almış olan FRED adlı kitabını çok iyi okumaları ve değerlendirmeleridir.Mark Sanborn kitabını yeni taşınmış olduğu mahallenin Fred isimli postacısının işini yaparken ki düşünce,davranış ve tutumları üzerine kurgulamış ve onun üzerinden iş ve yönetim dünyasına mesajlar vermiştir.FRED ilkeleri diyebileceğimiz mesajlar kısaca şöyledir ;
     1- Herkes Fark Yaratabilir
Bunun için ne zaman,nasıl,kime ve neye karşı sorularına doğru cevapla mümkün olur.Martin Luther King e göre bu " eğer bir adam çöpçüyse sokakları,Michelango'nun resimleri,Bethoven'ın besteleri,Shekspir'in şiirleri gibi süpürmeli ki insanlar burada işini mükemmel yapan bir çöpçü yaşardı" desinler.
     2- Başarı İlişkilerle Olur
Liderler çevrelerinde bulunanların insan olduklarını anladıkları zaman başarı yolunda bir adım atmış olurlar.Bunun için sahici olmak,ilgili olmak,iyi bir dinleyici olmak,empati yapmak,dürüst olmak,yardımcı olmak vb.insani duyguları benimsemiş olmaları gerekir.
    3- Sürekli Değer Yaratabilmelisiniz
Marifet herhangi bir konuda rakiplerinizden ne kadar fazla para harcadığınız değil,hayal gücünüzü ne kadar daha fazla kullandığınız ve ne kadar daha fazla düşündüğünüzdür.Bunun için hayatı boyunca başarılı olamayan iki insan tipinden uzak durun bunlardan biri kendisine söyleneni yapmayan öteki ise kendisine söylenenden fazlasını yapmayandır.
    4- Kendinizi Sürekli Yeniden Keşfedin
Bunun için,hayatınıza zorlayıcı nedenleri sokmaktan çekinmeyin,deneyimlerinizi sadece yeri gelince ortaya çıkarın,zeka kat sayınızı değil uygulama kat sayınızı artırın,en iyinin peşinde olun,gölgeniz rakibiniz olsun,her gece günün muhasebesini yapın.

Sevgili Patron,

Şimdi samimiyetle etrafına bak işletmende kaç tane FRED var.Daha fazla küçülmek istemiyorsan Fredleri bul.Bu arada Fred ne demek mi? F-Find(bul) R-Reward(ödüllendir) E-Educate(eğit) D-Demonstrate(göster).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder