6 Şubat 2011 Pazar

ÖLÜMCÜL GÜNAHLAR…


20.yüzyılın en büyük yönetim gurusu olan Peter Druckerın öğrencisi ve yakın arkadaşı William Cohen Druckerın  bir liderin kaçınması gereken şeyler konusundaki görüşlerini “7 ölümcül günah” olarak toparlıyor.
Onlara göre bir liderin yönettiği şey ister bir şirket,ister bir devlet yada ordu olsun bu günahlara meyil ettiği zaman başarısızlık kaçınılmaz olacaktır.


Bu günahlar ;


         1-Kibir,2-Şehvet,3-Açgözlülük,4-Üşengeçlik, 5-Öfke,            6-Kıskançlık ve 7- Pisboğazlık dır.


Verilen örneklerde bir hayli ilginç;Kibir için verilen örnek başkan Bill Clintonun 18 Mayıs 1993 de Los Angeles ziyaretinden dönerken eski berberine traş olmak arzusu depreşince Air Force 1 havaalanında saatlerce bekletip hava trafiğini felç etmesi,şehvet örneği yine Bill Clintondan.

Açgözlülük rüşvet ve yolsuzluğun bir diğer adı enerji devi Enronu batıran Amerikan Sermaye Piyasasını ve Dış Denetim kurumlarını derinden sallayan başkan yardımcılarının yolsuzlukları değil mi.?


Napolyonun bir sefer sırasında çamura batan top arabasının çamurdan çıkarılmasını atının üzerinde seyretmeyip askerleriyle birlikte çabalaması değil midir onu ölümüne peşinden sürükleten,

"Keskin sirke küpüne zarar verir" bir deyim olarak yaşantımıza yerleşmiş ve öfkeden uzak durmak için bir ders olarak başımızda sallanır durur.

Paper Moon,Cipriyanu son derece kaliteli İtalyan restoranları gel gör ki her ikisininde en pahallı mekanları İstanbul da ve ne oldum delisi liderlerle dolup taşıyor..


          Sevgili Patron,


Bu ölümcül günahlar aklının bir yerinde dursun kimbilir bir gün lazım olur..!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder